Velkoobchod prostředků osobní hygieny



ZÁZVOR

Kosmetika s výtažkem zázvoru - výrobky obsahují výtažek z kořene zázvoru (Ziingiber Officinale). Rostlina má původ v Číně. Odtud se rozšířila take do Indie,jihovýchodní Asie, západní Afriky a do Karibiku. Zázvor obsahuje vice jak 3% esenciálních olejů (zingiberene), pro které se používá zázvor jako koření. Mezi jeho hlavní složky patří seskviterpenoidy (beta – seskviphellandren, bisabolene ) a monoterpenoidní frakce (citral, cineol). Štiplavá chu? zázvoru je způsobena netěkavými složkami derivátů fenylpropanoidů, obzvláště gingerolu a shoagolu. Zázvor se používá se pro své aroma jako koření při přípravě jídel, při výrobě cukrovinek anebo nápojů. V medicíně má využití jako stimulant, reguluje trávení, působí proti nadýmání, zabraňuje tvorbě žlučových kamenů a např. také snižuje hladinu cholesterolu, působí pozitivně při ranních nevolnostech a bolestech žaludku. Celkově má také antioxiadční a protizánětlivé účinky. Kosmetické přípravky obsahují také UV filtry a např. vitamín B5., který vlasy zásobuje potřebnou výživou, příznivě působící ionty silikonového oleje, polyquaternium a účinné látky, které mají schopnosti proniknout dostatečně hluboko do struktury vlasu, působí na vlasové folikuly a vlasy posílují. Zároveň předcházejí svědění pokožky , podporují krevní oběh a zlepšují kvalitu suchých vlasů. Vlasy budou zdravé a oživené od kořínků.

« zpět na seznam článků