Velkoobchod prostředků osobní hygieny



Bambucké máslo

Bambucké máslo - nová surovina v kosmetických přípravcích

Bambucké máslo, tzv. africké máslo, se získává z jader ořechů stromu karité - Shea Tree - máslovníku, který roste v západní Africe. Semena se po usušení na slunci praží a hnětou do té doby, než se získá tuk máslové barvy a konzistence. Surovina je známá po staletí svými skrášlovacími účinky na pokožku. Velmi lehce se vstřebává, působí do hloubky pokožky a nezanechává pocit mastnoty.

Obsahuje:

- betakarotén - přírodní UV filtr
- stigmasterol
- přírodní vitamíny A,E,F
- nenasycené mastné kyseliny
- léčivé vosky
- rostlinné steroly

Účinky:

- uklidňující
- hydratační
- ochranné
- protizánětlivé
- regenerační

Máslo má výborné hydratační a ochranné vlastnosti a je doslova předurčeno k péči o pokožku, obzvláště pokožku namáhanou a se sklonem k popraskání. Pleť chrání, vyživuje, hydratuje a regeneruje. Hodí se k péči o suché, popraskané ruce, ztvrdlou kůži na loktech, patách a kolenou, na drobné popáleniny, odřeniny, ekzémy a k ochraně před povětrnostními vlivy ( slunečními paprsky, mrazem i před horkým větrem. Hojivých a protizánětlivých účinků másla se využívá také jako prevence vzniku strií. Podporuje tvorbu kolagenu a elastinu. Zároveň zvyyšuje odolnost kůže vůči infekcím. Pokožku celkově vyživuje a zjemňuje. Vhodné pro všechny druhy pokožky, obzvlášť pro suchou i jemnou pleť, nedráždí ji. Vhodné i pro alergiky.



« zpět na seznam článků